Facebook Downloader snelheidinternet.nl
Facebook Downloader snelheidinternet.nl

Facebook Downloader

Video’s op het internet kijken is razend populair. In Nederland kijken we per persoon gemiddeld 12 filmpjes per week, mensen jonger dan 55 kijken bijna twee keer zoveel als we 55-plussers. Er zit een stijgende lijn in de hoeveelheid video content die we elke dag bekijken, en het aanbod aan bewegend beeld wordt ook steeds groter. Naast Facebook zijn er nog veel meer videoplatforms die allemaal hun eigen doelgroep of functie hebben. Op Facebook alleen wordt er al gemiddeld per minuut zo’n 300 uur aan video online geplaatst. Inmiddels staan er dus al miljarden clips online. Je kunt het zo gek niet bedenken of iemand heeft het wel gefilmd, gevlogd of anderszins met een camera vastgelegd. Je kunt jezelf uren zoethouden met grasduinen door de enorme hoeveelheid beeldmateriaal. Bovendien is het tegenwoordig ook veel gebruikelijker dat we ‘s avonds met het hele gezin op de bank Facebook filmpjes kijken dan dat we traditioneel televisie kijken.

Facebook Downloader snelheidinternet.nl
Facebook Downloader snelheidinternet.nl

Browser

U hoeft geen programma te downloaden om gebruik te maken van onze tools

Facebook Downloader snelheidinternet.nl

Snelheid

Met onze razendsnelle server & CDN begint het downloaden van je video binnen enkele secondes

Facebook Downloader snelheidinternet.nl

Gratis

Onze tools zijn gratis te gebruiken vanaf uw browser, u hoeft niks te downloaden

Facebook Downloader snelheidinternet.nl

Veilig

Met een beveiligde SSL verbinding en cyber bescherming van Imperva bent u gegarandeerd veilig

Mag ik filmpjes van Facebook downloaden

Je mag de Facebook Downloader gebruiken video’s en muziek downloaden mits je dat alleen voor privégebruik doet. In Nederland hebben we daar de thuiskopieheffing voor. In de Auteurswet en de Wet op naburige rechten is bepaald dat het eenieder vrij staat om een kopie te maken van materiaal wat auteursrechtelijk beschermd is, als dit enkel voor eigen gebruik is. Hier moet je wel een vergoeding voor betalen, en die vergoeding heet de thuiskopieheffing. Die heffing is bedoeld om de makers van muziek of films te compenseren voor het kopiëren van hun werk. Je betaalt voor de heffing als je een opslagmedium zoals een computer of een USB-stick koopt. Je kunt dus naar gerust de Facebook Downloader gebruiken om jouw favoriete videoclips downloaden en afspelen. Wat je niet mag, is een video of muziek downloaden als je het gaat gebruiken in een openbare gelegenheid, het bestand gaat kopiëren en vermenigvuldigen of er geld mee gaat verdienen. Je mag dus niet video’s van Facebook downloaden en ze vertonen tijdens een filmavond in een bioscoop waar je entreegeld voor vraagt. Ook het gebruiken van bestaande muziek in je vlog of beeld uit andere video’s gebruiken in jouw video mag dus niet zomaar, want dan krijg je te maken met de wet op Auteursrecht.

Auteursrecht

Het auteursrecht zorgt dat creatieve mensen die films maken, muzikant zijn of boeken schrijven beschermd worden zodat niet iedereen zomaar met hun werk aan de haal kan gaan. We kennen dit in het Engels als Copyrights. De maker of de auteur mag als enige bepalen wat er met zijn werk gebeurt. Deze wet zorgt ervoor dat deze mensen films, boeken en muziek blijven maken, want als anderen met de eer zouden gaan strijken of als de makers er inkomsten door zouden mislopen, zouden ze er waarschijnlijk erg snel mee ophouden. Ook als je zelf iets origineels maakt, geldt het auteursrecht voor jou. Anderen mogen dan niet zomaar jouw werk gebruiken. Voor dat recht hoef je overigens niets te doen. Dat wordt automatisch toegekend als jij de maker bent en kunt aantonen dat het jouw werk is. Het recht vervalt alleen als je het verkoopt, of als je komt te overlijden. Dan gaat het auteursrecht over op jouw erfgenamen. Volgens het auteursrecht mag je werk wat auteursrechtelijk is beschermd niet openbaar maken of verveelvoudigen zonder toestemming van de artiest. Alleen de maker van het betreffende werk heeft daar het recht toe. Als je dus de muziek van jouw favoriete artiest wilt gebruiken in je vlog, moet je daar toestemming voor vragen bij de maker. Dat lastig worden als je bijvoorbeeld de muziek van de Rolling Stones wilt gaan gebruiken of een ander bekende artiest. En zeker als je het voor commerciële doeleinden gaat gebruiken, hangt daar vaak een stevig prijskaartje aan.

Waarom de Facebook downloader gebruiken

Hoe leuk een avondje browsen op Facebook ook is, sommige filmpjes wil je gewoon altijd kunnen bekijken. Al is de dekking voor draadloos internet tegenwoordig best goed en kun je bijna overal in Nederland wel ergens gebruik maken van gratis WiFi, toch kan het voorkomen dat je ergens bent waar geen internetverbinding is, of dat het internet te traag is om de video te kunnen binnenhalen. Of je data bundel is op, net nu je dat grappige filmpje aan iemand wilt laten zien. Dan is het prettig als je jouw favoriete filmpjes gewoon op je telefoon of je computer hebt staan. Je kunt de Facebook Downloader bijvoorbeeld ook gebruiken omdat je een filmpje nodig hebt voor een presentatie. Of je hebt een instructievideo gevonden voor een recept van Gordon Ramsay wat je wilt gaan bereiden voor een gezellig diner met vrienden. En dan wil je niet wilt dat ineens halverwege de internetverbinding wegvalt terwijl de pannen al opstaan. En je kunt natuurlijk een filmpje gewoon waanzinnig leuk vinden en steeds opnieuw willen bekijken Op videoplatforms als Facebook kun je geen video’s downloaden, maar gelukkig zijn er tegenwoordig tools waarmee het wel kan. De Facebook Downloader van snelheidinternet.nl is zo’n tool waarmee je jouw favoriete Facebook video’s makkelijk en snel kunt downloaden.

De Facebook downloader, simpel & veilig

De online tool werkt simpel en snel, zonder dat je iets hoeft te installeren. Naast het gebruiksgemak is de Facebook Downloader ook veilig om te gebruiken. In veel gevallen moet je de download tool eerst downloaden en installeren voordat je hem kunt gaan gebruiken. Dat is niet het geval bij deze tool van snelheidinternet.nl. Doordat je niets hoeft te downloaden is er minder kans dat er een virus meekomt. Er zijn wel andere aanbieders van gratis tools die je niet hoeft te downloaden, maar daar krijg je vaak veel reclame tussendoor te zien, wat erg storend kan zijn. Bovendien kunnen die reclames je weer naar andere websites leiden die ook niet helemaal betrouwbaar zijn. Dat maakt dat de Facebook Downloader een stuk veiliger is om te gebruiken.

Snelheidinternet.nl

 

Gratis online tools
Onderdeel van Ralf van Veen.

KvK-nummer: 65839099
BTW-nummer: NL002316155B75
Email: ralf@ralfvanveen.com

 

© 2019 Snelheidinternet.nl

 

Vergelijken